Kocaeli Haber – Roman vatandaşlara mesleki eğitim atölyesi kurulacak! – Bugün Kocaeli Gazetesi

Kocaeli Haber – Düzce’de Roman vatandaşlar başta olmak üzere örgün eğitim dışında kalan gençlerin meslek sahibi olarak istihdam edilmelerini sağlayacak Kültürleriyle Renkli, Yetenekleriyle Farklı, Meslekleriyle Güçlü Romanlar projesi için imzalar atıldı.
Kocaeli Haber – Düzce Valisi Cevdet Atay başkanlığında, Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nedim Sözbir ve ilgili kurum amirlerinin katılımıyla yeni projelerin imzası atıldı.
Düzce Aile Sosyal Hizmetler Müdürlüğü tarafından hazırlanan Düzce İl Özel İdaresi, Düzce İŞKUR Müdürlüğü, Halk Eğitim Merkezi ortaklığında, Düzce SYDV, Roman Kadınlar Derneği ve Deniz Atı Kadın Dayanışma Derneği iştirakinde gerçekleştirilecek olan Kültürleriyle Renkli, Yetenekleriyle Farklı, Meslekleriyle Güçlü Romanlar Projesi hayata geçiriliyor.
Projede; Sosya-ekonomik açıdan dezavantajlı Roman vatandaşların istihdam edilebilirliklerinin ve gelir düzeylerinin arttırılarak sosyal yardım alanların sayısının ve işsizlik oranlarının azaltılması. İstihdam edilen Roman vatandaşların sosyal ayrışmaya maruz kalmamaları için eğitimlerle sosyal entegrasyonu sağlanacak.
Tekstil üzerine açılacak olan mesleki eğitim atölyesinde başta Roman vatandaşlar olmak üzere meslek sahibi yapılacak ve kurulacak olan kooperatif bünyesinde çalışıp, üretip kazanacaklar.
04 Eyl 2022 – 08:59 İHA Düzce Yerel Yönetimler
Yorum yazarak Bugün Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bugün Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Anadolu Ajansı (AA), İhlas Haber Ajansı (İHA), Demirören Haber Ajansı (DHA), Anka Haber Ajansı (ANKA) tarafından servis edilen tüm haberler Bugün Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bugün Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.
©Copyright 2022 Bugün Kocaeli Gazetesi Tüm Hakları Saklıdır Veri PolitikasıKullanım Şartları +90 (262) 321 41 78