Aile Destek Programı Başvurusu Nasıl Yapılır? E-Devlet Aile Destek Paketi Kimler Alabilir? İşte Aile Destek Programı Başvuru Ekranı! – Tgrthaber

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ödemeleri gerçekleştirilen Aile Destek Programı başvurularına dair araştırmalar, hız kesmeden devam ediyor. İhtiyaç sahibi ailelere sağlanmakta olan Aile Destek Paketi ödemeleri, 29 Temmuz itibariyle başlamıştı. Söz konusu programa başvuru yaparak, ödemelerden faydalanmak isteyenler, Aile Destek Paketi başvuru şartlarını ve nasıl başvuru yapabileceklerini merak ediyor. Peki Aile Destek Programı başvurusu nasıl yapılır? Aile Destek Paketi’nden kimler faydalanabilir? Aile Destek Paketi başvuru koşulları neler? İşte e-Devlet üzerinden Aile Destek Programı başvuru ekranı ve tüm merak edilenler…
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sunulan sosyal yardım ve sosyal hizmetler başta olmak üzere, kamunun imkanları ve hizmetleri konusunda desteğe ihtiyacı olan kişi ve ailelere ulaşarak sağlanmakta olan Aile Destek Programı/Paketi, psiko-sosyal, ekonomik durumların incelenerek değerlendirilmesi ile gerçekleştirilmektedir. Ailelerin, ihtiyaç duyulan hizmetlerden yaralanabilmesi için gerekli olan rehberlik ve yönlendirmeyi yaparak, vatandaş ile kamu hizmetlerinin buluşturulması amaçlanmaktadır. Söz konusu hizmetlerin vatandaşa sağladığı imkanların, amacına uygun kullanılıp kullanılmadığı ise değerlendirilmektedir. Aile Sosyal Destek Programı/Paketi, özel hizmet alımı yoluyla bir personel temini işidir.

Aile Destek Programı/Paketi başvurularının nasıl yapılacağı, vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Başvurular, e-Devlet Kapısı üzerinden ya da ikametgah adresinin bağlı olduğu 3294 sayılı Kanun kapsamında kurulmuş olan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na yapılmaktadır.
Aile Destek Programı/Paketi için başvuru yapmak isteyen vatandaşların, bazı belirli koşulları sağlaması gerekmektedir. Başvuru yapacak kişinin;

Bunun yanı sıra başvuru yapacak olan kişinin;
Aile Destek Programı kapsamında gerçekleştirilen başvurular, hanenin sosyoekonomik profilinin ve gelir seviyesinin belirlenebilmesi için Sosyal Yardımlaşama ve Dayanışma Vakfı’na iletilecektir. Bu hanelerden 3294 sayılı Kanun kapsamında olduğu tespit edilenler, bu tespiti takip eden ödeme dönemi itibariyle söz konusu destek programından faydalanabilecektir.
Hak sahibi hanelere sağlanacak destek tutarları, hanedeki kişi başına düşen aylık gelirin dâhil olduğu gelir aralıkları göre belirlenmektedir. Bu doğrultuda kişi başına düşen gelir tutarı aralıklarına göre ödemeler aşağıdaki tabloda yer almaktadır:
Kişi başına düşen aylık gelir aralığı (TL)
Aylık Destek Tutarı (TL)
450 TL ve altı
450 TL üzeri ─ 911,15 TL ve altı
911,15 TL üzeri ─  1372,30 TL ve altı
1372,30 TL üzeri ─  1833,45 TL’den az
Şahin25 Ağustos 2022 02:27
Aile destek pakıtınde yaralanmak istiyor
Dünya 19 Ağustos 2022 15:53
İki çocuğum var evim kira eşim çalışmıyor çok zor durumdayız ihtiyaç sahibi olmayana veriliyor benimki red edildi çocuklarım için yardım istiyorum