Anadoluyu karış karış gezdiler – Medyabar

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından gençlerin tarihi ve kültürel mirasları tanımaları ve gönüllülük bilincini özendirici faaliyetlere katılmaları amacıyla hayata geçirilen “Anadoluyuz Biz” projesi kapsamında Sakarya’dan giden 35 kız öğrenci Ankara’yı gezdi. “
Gençlik ve Spor Bakanlığı koordinesinde 4 gün süren projede gençlere planlanan çeşitli aktivitelerin yanı sıra Ankara’nın tarihi ve kültürel güzelliklerini yerinde görme imkanı buldular. Gezi programı kapsamında ilk olarak Kurtuluş Savaşı Müzesi(1. Meclis), Cumhuriyet Müzesi gezisi ziyaret eden gençler daha sonra sırası ile;
•          Kurtuluş Savaşı Müzesi
•          Cumhuriyet Müzesi
•          Hacı Bayram Camii
•          Anadolu Medeniyetler Müzesi
•          Ankara Kalesi
•          Ulucanlar Cezaevi Müzesi
•          Hamamönü Gezisi
•          Mehmet Akif Ersoy Müzesi
•          Şehitlik Ziyaretleri
•          15 Temmuz Şehitler Anıtı
•          Millet Camii, Millet Kütüphanesi ve son olarak da Anıtkabir’i ziyaret ederek gezi programlarını sonlandırdı.
Tarihi ve Kültürel yerleri ziyaret eden gençler 4 gün boyunca Ankara’yı gezdiler ve yöresel yemekleri tattılar. Birbirinden farklı etkinlikler ile de gönüllerince eğlendiler. Gezi boyunca gençlere Gençlik liderleri ve Gençlik ve Spor Bakanlığından görevli koordinatörler eşlik etti. Projeye katılan Sakarya‘lı öğrenciler, Gençlik ve Spor Bakanlığına ve yetkililere teşekkür ederek Ankara’dan ayrıldılar.
15 Ağu 2022 – 17:18 Sakarya/ Adapazari Yaşam Okunma
medyabar.com son bir ayda 3.124.891 kez ziyaret edildi.
Yorum yazarak Medyabar Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Medyabar hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Anadolu Ajansı (AA), İhlas Haber Ajansı (İHA), Demirören Haber Ajansı (DHA), Anka Haber Ajansı (ANKA) tarafından servis edilen tüm haberler Medyabar editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Medyabar değil haberi geçen ajanstır.
©Copyright 2022 Medyabar Tüm Hakları Saklıdır Veri PolitikasıKullanım Şartları +90 (264) 273 53 53