39 öğrenci hafızlık icazeti alacak – Akyazı'nın Dünyaya Açılan Penceresi

Akyazı’da Geleneksel hale gelen hafızlık icazet merasimi bu yıl da yapılıyor. Akyazı Müftülüğü ve Kıraat Eğitim Derneğince düzenlenen ve Reis’ül-Kurra Mustafa Demirkan’ın riyasetinde Müderris Hacı Rızvan Efendi Kur’an Kursunda hafızlıklarını tamamlayan 39 öğrenci için icazet merasimi yapılacak.
25 Eylül 2022 Pazar günü saat 10.00 da başlayacak olan icazet merasimi Darül Kurra Camiinde yapılacak. İcazet merasimi Haseki Eğitim Merkezi Öğretim Görevlisi Dr. Aziz Çınar tarafından sunulacak.
Akyazı İlçe Müftüsü Kamil Özcan Demir’in açış konuşmasının ardından Eğitim Derneği Yönetim Kurulu başkanı Nurullah Dindar ve törene katılan misafir hocalar birer konuşma yapacaklar. İcazet töreninde ayrıca Fatih Cami İmam Hatibi Kurra Hafız Metin Çakar, Orhan Cami Müezzin-Kayyımı Kurra Hafız Adem Saruhan, Şeyh’ül Kurra Hüseyin Harputoğlu Kuran kursu öğretmeni Kurra Hafız Muhammet Ali Nalbant ve Mecidiyeköy Merkez Camii baş İmam Hatibi Kurra Hafız Ali Derman Kuran-ı Kerim okuyacaklar.
Daha sonra hafız olan 39 öğrenci sırasıyla Reis’ül Kurra Mustafa Demirkan ve diğer yetkili hocaların önünde Kuran-ı Kerim okuyup sınavdan geçip hafızlık icazet  belgesi almaya çalışacaklar.
Düzenlenen yapılacak olan dua ve hafızların belge v e hediyelerinin takdiminden sonra verilecek olan ikramla son bulacak.
İcazet alacak olan hafızlar şunlar; Sakarya’dan Abdüsselam Yeşilbaş, Ali Kemal Turan, Bedirhan Sayılı, Bilal Emircan, Enes Tetik, Ensar Akkaya, Eymen Çelik, Furkan Yılmaz, Feyzullah İsmail Öztürk, Hasan Afvan Aydoğdu, İbrahim Yuşa Özdemir, İlhan Mustafa Uzuner, Kerim İlçi, Mahmut Atmaca, Mehmet Akkaya, Mehmet Fatih Dursun, Mert Ali Kaya, Muhammet Ali Yıldırım, Muhammet Emin Aksu, Muhammet Emin Coşkun, Muhammet Emin Özdemir, Muhammet Emin Uzun, Muhammet İbrahim Batman, Muhammet Mustafa Okumuş, Muhammet Nuri Yılmaz, Muhammet Raşit Çetin, Muhammet Yazıcı, Mustafa Cihat Bodur, Nezir Aydın, Rıdvan Yılmaz, Salih Kırım, Ümit Balcin, Yavuz Selim Avcı, Yunus Emre Ayan, Yusuf Ekrem, Yavuz Selim Işık. Karabük’ten Ertuğrul İçöz ve Talha Himmetoğlu. Bilecik’ten Hamza Bardak.

Not: Resimler geçmiş yıllara aittir.

07 Eyl 2022 – 17:24 Eğitim
Yorum yazarak Akyazi.net Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Akyazi.net hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Anadolu Ajansı (AA), İhlas Haber Ajansı (İHA), Demirören Haber Ajansı (DHA), Anka Haber Ajansı (ANKA) tarafından servis edilen tüm haberler Akyazi.net editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Akyazi.net değil haberi geçen ajanstır.
©Copyright 2022 Akyazi.net Tüm Hakları Saklıdır Veri PolitikasıKullanım Şartları +90 (264) 418 10 04