Ak Partili isme son üç ayda dört 'adrese teslim' ihale – Zonguldak Haberler – PUSULA

Diken adlı internet sitesinde Bilal Çelik imzasıyla yayınlanan haberde, 2018 genel seçimlerinde Zonguldak’ta Ak Parti’den milletvekili aday adayı olan orman mühendisi Salih Kuvvetli’nin verilen ‘adrese teslim’ ihalelerle ihya edildiği iddia edildi.

13-07-2022 | 14 : 42 29
Diken’de yayınlanan haber şöyle: “AKP’li Salih Kuvvetli’nin müdürler kurulu başkanı olduğu Essa Ormancılık Enerji Mühendislik ve Peyzaj İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, son üç ayda Orman Bakanlığı’na bağlı orman işletme müdürlüklerinden İstanbul’da ‘pazarlık usulü’yle yapılan dört farklı ihaleyi tek başına girerek aldı.
Aynı zamanda Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği’nin (MÜSİAD) Zonguldak şube başkanlığını yürüten Kuvvetli’nin şirketi, girdiği bu dört ihalede geçerlik teklif veren tek şirket sayılırken, son üç ayda ihalelerden toplamda 7 milyon 614 bin 533 TL gelir elde edildi.
Kamu İhale Bülteni’ndeki bilgilere göre Kuvvetli’nin mayıs, haziran ve temmuz aylarında aldığı milyonluk ihaleler şöyle:
1 Temmuz/Orman ve Kırsal Alan Yangın Söndürme İşçiliği Hizmet Alımı: 1 milyon 275 bin 344 TL
21 Haziran/Orman ve Kırsal Alan Yangını Söndürülmesi İşi İçin Yangın İşçiliği Hizmet Alımı: 1 milyon 399 bin 125 TL
11 Mayıs/Kanlıca Orman İşletme Müdürlüğü Orman ve Kırsal Alan Yangın Söndürme İşçiliği: 3 milyon 297 bin 609 TL
10 Mayıs/İstanbul Orman İşletme Müdürlüğü 2022 Yılı Orman ve Kırsal Alan Yangın Söndürme İşçiliği: 1 milyon 642 bin 455 TL
21-B’nin gerekçeleri
Kamu İhale Kanunu’ndaki 21-B maddesince ‘pazarlık usulü’ yapılan ihalelere şu gerekçeler aranıyor: “Doğal afetler, salgın hastalıklar, can veya mal kaybı tehlikesi gibi ani ve beklenmeyen veya yapım tekniği açısından özellik arz eden veya yapı veya can ve mal güvenliğinin sağlanması açısından ivedilikle yapılması gerekliliği idarece belirlenen hallerde veyahut idare tarafından önceden öngörülemeyen olayların ortaya çıkması üzerine ihalenin ivedi olarak yapılmasının zorunlu olması.”
Fakat bu madde, kamu ihalelerinin yandaş şirketlere ‘adrese teslim’ vermek amacıyla kullanıldığı için eleştirilerin odağında.”
Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Zonguldak Şube Başkanı olarak görev yapan Salih Kuvvetli’nin Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü yöneticileri ile yakın ilişki içinde olduğu biliniyor.
Haber : Pusula
ETİKETLER : Yazdır

Zonguldak’tan bir adam çıkmış Zonguldaklılara batmış!! Ya hu!! bu ihaleler denetlenmiyor mu ki öyle adrese teslim ihale olsun. Belli ki sipariş haber. Birileri ihaleleri alamayınca haber yaptırmış. İhaleler adrese teslim değil ama haber adrese teslim olmuş. Bir iddia varsa bunu belgelendirmeli yada inandırıcı kanıt ortaya konmalı. Birileri ihaleye mi alınmadı? ihaleye teklif vereceklerdi de engel mi olunmuş? Ne bileyim ihale ilan mı edilmedi ya da ilan kuytuda kimsenin göremeyeceği şekilde mi yapıldı? Başlığa bakıyorsun sansasyon içeriğe bakıyorsun foss. Soruların hiç birinin cevabı yok!!
 Beğen (4)

Akp karşıtı birinin Bir paylaşımını yorum bile katmadan haber yapılan günümüzde anlıyoruz ki; Gerçek ayakkabılarını giymeden yalan dünyayı üç kez dolaşır
 Beğen (3)

Ormancı rumuzlu arkadaşa gerçekten bravo. Türkiye gerçeklerinden uzakta olmayı çok güzel becerebilmiş. Yandaşlık böyle bir şey işte. Pazarlık usulü ihale demek istediğiniz isimleri ihaleye davet edip kazanmasına destek vermek demek. Böyle iş yapacak istihdam sağlayacak onbinlerce insan var ama nedense hep birileri alıyor bu ihaleleri. Neyse, ekmek 10-15 TL olunca anlarsınız.
 Beğen

Dalavere ile gemisini karada yürütüyor kısa zaman diliminden bu kadar bir insan maddi olarak büyüyebilir mi tabikide Evet kul hakkı yerse EVET çok yazık…
 Beğen (1)

Adam orman mühendisi. Ne müteahitlikten bahsediyorsunuz. Yok 25 derslik catı onarım işi. Daha kimden bahsettiğinizi bilmiyorsunuz.Bahsettiğiniz işi hangi firma almıs iyi öğrenin. Çalışankan olan, başarılı olan herzaman kıskanılır. Kabul edilemez.ve mutlaka kötü niyet düşünülür .
 Beğen (4)

ilk olarak orman bölge müdür yardımcılarından mehmet pınar ile ortak oldukları neredeyse herkes tarafından bilinmekte fakat hiçbir müdahele yapılmadı bugüne kadar… Orman bölge müdürlüklerinden aldığı doğrudan teminli işler de cabası… Orman ve Diğer kurumlardaki bazı müdürler bile adamdan icazet alıyor siz düşünün 🙂 he Müsiad ın avm deki ofisi de amcasınınmış 🙂 ben bilmem görmeden inanmam diyenler lütfen araştırsın. BU ADAM DERHAL GÖREVDEN ALINMALI !!!!
 Beğen (3)

Bu ihaleler hepsi açık ve şeffaflıkla yapılan ihaleler görüldüğü üzere herkes erişebiliyor eğer bir yolsuzluk söz konusu olsa gizli olurdu.Meyve veren ağaç taşlanır. Bu iş adamı Zonguldakta binlerce insanın ekmek yemesine vesile oluyor.Herkes iğneyi kendine çuvaldızı başkasına batırsın.Boş beleş yorum yapmak kolay, çalışarak kazanana saygımız sonsuz..
 Beğen (4)

Bu aralar ihalelere hiç kimse girmiyorki çoğu iş ihaleye çıkıyor kimse almıyor Asıl kötü durum burada
 Beğen (3)

Gün ola devran döne..her yerde aynı nakarat..!
 Beğen

Zonguldak’lı bir iş adamı iş yapıyor. İstihdam sağlıyor. İş yapanı çekemeyenler de çamur atıyor. Anladığımız bu.
 Beğen (7)

Aç gezip savunanlar siz iki kez okuyun gerçi okuma diye bı aliskanliginiz olsa bu haramileri oy vermessiniz onlara siz lazimsiniz
 Beğen (1)

ETİKET